Veelgestelde vragen

Hieronder vind u een overzichtslijst met vragen die wij regelmatig te horen krijgen. We hebben besloten om alle vragen te beantwoorden. Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan vrijblijvend contact op. 

Moet ik een afspraak maken?
Bij de Vloerenwinkel kunt u altijd vrijblijvend langs komen in de showroom. Hier kunt zelf rondkijken of u laten helpen door een van onze vloerspecialisten. Wilt u zekerheid dat u gelijk geholpen wordt, dant kunt u natuurlijk ook een afspraak maken. De koffie staat in ieder geval al voor u klaar!

Hoe snel kunnen jullie leveren?
Bij de Vloerenwinkel zijn de meeste vloeren uit voorraad leverbaar, zo zijn er veel mensen die de vloer direct bij ons komen afhalen. Kunt u het niet zelf meenemen dan bezorgen wij de vloeren natuurlijk ook! Daarnaast garanderen wij dat we binnen 14 dagen de vloer kunnen leveren en plaatsen.

Wanneer kan ik mijn levering verwachten?
Bij de aankoop van uw vloer heeft van u ons een datum gekregen wanneer u vloer wordt geleverd. Wij weten dat wachten niet leuk is, vandaar dat wij in leveren in tijdbestekken van maximaal 2 uur. Eén dag voor de levering wordt er contact met u gezocht over wanneer u ons kunt verwachten.

Waarom zijn jullie de voordeligste van Nederland?
De kracht van de Vloerenwinkel is dat wij A-kwaliteit producten leveren tegen de beste prijs. Door goede afspraken met partners kunnen wij er voor zorgen dat u bij ons, onderaan de streep altijd voordeliger bent dan bij de concurrent. U kunt gerust de offerte van de concurrent meenemen naar onze showroom óf via de website uploaden. Op deze manier kunnen wij er voor zorgen dat u de beste prijs krijgt!

Wat is jullie betalingswijze?
Bij de Vloerenwinkel hoeft u geen aanbetaling te doen (met uitzondering van op maat gemaakte producten). Op het moment dat u de vloer ontvangt, dient deze betaald te zijn. Dit kan via de volgende manieren: overmaken via bank, pinnen in de Vloerenwinkel of contant bij aflevering.
Kan ik mijn oude ondervloer gebruiken?
U heeft uw oude vloer eruit gehaald en ziet nu dat de ondervloer die er ligt nog vrij goed intact is. Punten die van belang zijn om hierbij op te letten zijn; - Is deze ondervloer geschikt voor de nieuwe vloer die er op komt? - Is de dikte van de ondervloer nog voldoende om voor een juiste demping te zorgen? - Bevat de ondervloer een vocht- dampdichtvochtscherm en is dit nog intact? (Dit zorgt er voor dat er geen vocht van onder in je vloer trekt) - Woont u in een appartement? Controleer dan of de VVE eisen stelt aan de ondervloer, en of uw ondervloer hier geschikt voor is.

Is de luchtvochtigheid belangrijk?
luchtvochtigheid in huis is ontzettend belangrijk. Allereerst is dit belangrijk voor uw eigen gezondheid, zo ervaren veel mensen bij een lage luchtvochtigheid geïrriteerde luchtwegen. Daarnaast is de relatieve luchtvochtigheid erg belangrijk voor uw vloer, zo kunnen er scheuren, kraakvorming of beweging ontstaan wanneer de luchtvochtigheid te laag is. Wij adviseren daarom dat de luchtvochtigheid tussen de 50 - 70% moet zijn.

Hoe kan ik mijn trap laten stofferen/ bekleden.
Tegenwoordig zijn er erg veel manieren om uw trap te laten stofferen of bekleden. Uw trap laten stofferen met tapijt is een veel gekozen optie. Ook kunt er voor kiezen om te gaan voor een traprenovatie. Bij een traprenovatie kunt u kiezen uit laminaat, pvc of hout op uw trap. Heeft u meer vragen over wat u met uw trap wilt doen of wat de voor- en nadelen zijn? kom dan gerust langs in onze showroom.

Ik heb een beschadiging in mijn vloer, wat nu?
Een beschadiging in uw vloer is niet leuk, wanneer deze beschadiging 'klein' is kunt er voor kiezen om deze op te vullen met een soort pasta of wax. Is de beschadiging te groot voor een reparatie? Dan zit er niks anders op dan de vloer er 'gedeeltelijk' uit te halen en een nieuwe plank te plaatsen. Bij sommige vloeren is het zelfs mogelijk om in het midden van de vloer een plank er uit te frezen en een nieuwe te plaatsen, op deze manier hoeven niet alle meubels uit uw huis. Heeft u een beschadiging in uw vloer en wilt u deze graag laten repareren? neem dan gerust contact op met een van onze vloerspecialisten.

Welke vloeren zijn geschikt voor huisdieren?
Natuurlijk wilt u dat uw huisdieren ook blij zijn met uw nieuwe vloer. Maar welke vloer is nou het meest geschikt? - Laminaat heeft als voordeel dat het zeer kras- en slijtvast is, maar is dit minder geluiddempend. - PVC heeft als voordeel dat het erg geluiddempend is, maar vanwege het zachte materiaal veroorzaakt dit sneller krassen. - Parketvloeren zijn redelijk geluiddempend, wanneer er na verloop van tijd krassen ontstaan kunt u er voor kiezen om de vloer te schuren en is deze weer als nieuw. Heeft u toch nog twijfels welke vloer het meest geschikt is voor uw huisdier? In onze showroom liggen alle soorten vloeren op de grond, op deze manier kunt u zelf ervaren welke vloer het meest bij u én uw huisdier past.

Welke vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming?
Tegenwoordig zijn bijna alle vloeren geschikt voor vloerverwarming, mits er gebruik wordt gemaakt van een juiste en gecertificeerde ondervloer. Een 'dunnere' vloer zoals PVC heeft het voordeel dat de warmte van de vloerverwarming er sneller door heen gaat. Bij 'dikkere' vloeren zoals laminaat of parket duurt dit iets langer. Vanuit de praktijk ervaren wij echter dat u het meeste rendement uit uw vloerverwarming haalt wanneer deze op constante temperatuur is. Dit komt doordat het vaak erg lang duurt voordat een ruimte verwarmd als u de vloerverwarming aan zet. Wanneer u de vloerverwarming op een constante temperatuur heeft is dit probleem verholpen en daarnaast scheelt dit nauwelijks in energiekosten omdat de opstartkosten veel energie kosten.

In welke richting leg ik mijn vloer?
Het is handig om vooraf te bepalen in welke richting u de vloer gelegd wil hebben. Gebruikelijk is om de vloer met het licht mee leggen, zo komt in de meeste gevallen de vloer het meeste tot zijn recht. Uiteindelijk bepaalt u natuurlijk in welke richting het gelegd wordt. Heeft u hier nog meer vragen over, overleg dit dan altijd nog even met de vloerenlegger.

Ik heb een nieuwbouwhuis, waar moet ik op letten?
Uit ervaring blijkt dat er in veel nieuwbouwhuizen nog resterend vocht in de dekvloer zit (zand/cement, anhydriet etc.). Dit komt doordat een dekvloer een droogproces moet doorlopen van een aantal weken. Dit betekent dus dat wanneer uw huis wordt opgeleverd, het niet altijd betekent dat de vloer droog genoeg is om de vloer op te plaatsen. Wanneer een vloer wordt geplaatst op een natte ondergrond kan dit schimmelvorming veroorzaken. In het ergste geval kan dit er voor zorgen dat uw vloer eruit springt. Ook zorgt stucwerk voor veel vocht in uw woning. Heeft u een nieuwbouwhuis en is er na oplevering nog sprake van veel restvocht? Meld dit bij de Vloerenwinkel zodat wij u kunnen voorzien van passend advies en begeleiding.
Wat zijn de belangrijkste voordelen van laminaat?
Een laminaatvloer heeft zo veel voordelen dat het lastig is om te kiezen welke nou de belangrijkste is. Allereerst is prijs-kwaliteitverhouding uitstekend. Daarnaast is een laminaatvloer erg slijt- en krasvast. Ook is een laminaatvloer geschikt voor vloerverwarming mits er een juiste en gecertificeerde ondervloer bij wordt gebruikt. Het onderhoud van een laminaatvloer is erg eenvoudig, mede daardoor is een laminaatvloer erg populair.

Is een laminaatvloer geschikt voor vloerverwarming?
Laminaatvloeren zijn uiterst geschikt voor vloerverwarming. Wanneer gekozen wordt voor een juiste, gecertificeerde ondervloer is er haast geen rendementsverlies!

Kan een laminaatvloer over mijn plaveuze vloer?
Laminaatvloeren kunnen (in de meeste gevallen) over bijna alle ondergronden geplaatst worden. Een laminaatvloer over uw plaveuze vloer plaatsen is mogelijk! Hierbij wordt er gebruik gemaakt van een ondervloer die er voor zorgt dat de hoogteverschillen tussen de tegels en voegen worden opgevangen.

Wat is visgraat laminaat?
Tegenwoordig bestaat er ook laminaat dat in visgraat gelegd kan worden. Door deze ontwikkeling creëert u bij u thuis deze chique uitstraling van een visgraat vloer, met de voordelen van een laminaatvloer. Natuurlijk is de plaatsing hiervan wel wat ingewikkelder. De legservice van de Vloerenwinkel biedt dan wellicht een uitkomst voor u!
 
Voor welke ruimtes is laminaat geschikt?
Laminaat is geschikt voor vrijwel elke ruimte in huis, kantoor en andere (openbare) gelegenheden. De toepassing in vochtige en natte ruimtes zoals sauna’s, badkamers en doucheruimtes is niet aan te raden omdat het vele vocht schade kan veroorzaken.
 
Wat zijn de belangrijkste voordelen van hout?
Een houten vloer leeft! Een houten/ parket vloer is een natuurproduct en dat betekent dat elke vloer uniek is. De warmte, het karakter en de tijdloosheid van een houten vloer zijn nu eenmaal ongeëvenaard. Daarnaast is een parketvloer ook geschikt voor vloerverwarming!

Is een houten vloer geschikt voor vloerverwarming?
Houten parket vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming. Wanneer gekozen wordt voor een juiste, gecertificeerde ondervloer is er haast geen rendementsverlies van de vloerverwarming. Daarnaast kan er gekozen worden om de parketvloer direct op de ondergrond te verlijmen. Hierdoor wordt het contactgeluid gereduceerd en komt uw vloerverwarming optimaal tot zijn recht.

Ben ik veel tijd kwijt aan onderhoud van een houten vloer?
Het onderhoud van een houten vloer is wellicht meer werk dan een laminaat- of PVC vloer maar hier krijgt u wel een geweldige vloer voor terug. Zo is het van belang dat u de juiste onderhoudsproducten gebruikt voor uw houten vloer, en dit hoeft echt niet ontzettend tijdrovend te zijn! Bent u benieuwd naar welk stappenplan voor onderhoud wij aanbevelen? Stuur ons dan gerust een mail of kom vrijblijvend langs in onze showroom.

Hoe onderhoud ik mijn houten vloer?
Elke houten vloer is uniek, en bij elke vloer hoort een andere aanpak. Een eerste stap is om de vloer regelmatig te stofzuigen. Op deze manier is de kans minder groot dat er zand en vuil zorgt voor slijtage. Daarnaast is het belangrijk om de juiste onderhoudsmiddelen te gebruiken. Bent u benieuwd naar welk stappenplan voor onderhoud wij aanbevelen? Stuur ons dan gerust een mail of kom vrijblijvend langs in onze showroom.

Is een houten vloer geschikt voor een appartement?
Een houten vloer straalt bijzonder veel karakter uit; daarmee geeft u elke ruimte een unieke sfeer. Aan het leggen van een houten vloer in appartementen zijn wel enkele regels verbonden, zo moet er een goedgekeurde geluidsdempende vloer onder aangelegd worden. Dit voorkomt geluidsoverlast. Wij voorzien u graag van alle informatie die geldt voor uw specifieke situatie.

Kan een houten vloer in mijn keuken?
Een houten vloer kan ook in de keuken aangelegd worden. Vocht is namelijk geen direct probleem als het maar meteen opgeruimd wordt. Ook hierbij geldt dat het onderhoud van uw vloer erg belangrijk is. Als een vloer goed is onderhouden is de kans dat vlekken in de vloer trekken veel kleiner!

Wat zijn de belangrijkste voordelen van PVC?
Een zeer aantrekkelijk aspect van een PVC vloer is de uitstekende combinatie met vloerverwarming. Dit komt doordat de PVC vloeren vrij dun zijn en daardoor een hoge warmtedoorlatingsweerstand hebben (Rc waarde). Daarnaast is een PVC vloer ook ontzettend populair omdat het eenvoudig in onderhoud is. Ook is het watervast en door het materiaal is het erg geluidsdempend.

Aan welke eisen moet mijn ondergrond voldoen?
Een ondergrond moet droog, schoon, stabiel en glad zijn én blijven. Heeft u een nieuwbouwhuis? Dan is het belangrijk om na te gaan of er geen restvocht meer zit in de ondergrond. Heeft uw vragen over uw ondergrond en of deze geschikt is voor een PVC vloer? Neem dan gerust contact met ons op!

Wat is Rigid PVC?
Sinds kort is er een nieuwe generatie PVC vloeren ontwikkeld. Deze zogenoemde Rigid PVC vloeren zijn anders opgebouwd dan de traditionele PVC vloer. Wij nodigen u graag uit in onze winkel om u nog meer te vertellen over deze Rigidcore PVC vloeren. De Vloerenwinkel heeft oog voor nieuwe trends en ontwikkelingen, daardoor hebben wij het meeste uitgebreide aanbod Rigid PVC vloeren.

Plakken of klikken?
Tegenwoordig zijn er veel verschillende type PVC vloeren .Zo kun je een PVC vloer verlijmen aan de grond (plakken), maar deze kun je ook zwevend leggen (klikken). Belangrijk is om te kiezen voor de vloer die het beste bij u past! Laat onze vloerspecialisten u adviseren over welk type PVC het beste bij u past.

Waarom een PVC vloer?
PVC is tegenwoordig ontzettend populair. Dit komt doordat deze vloeren geluidsdempend en erg geschikt zijn voor vloerverwarming! Daarnaast zijn PVC vloeren er in tal van verschillende maten, motieven en designs. Op deze manier vindt u altijd de vloer die het beste bij uw interieur past!

Klik hieronder om de voorwaarden van de Vloerenwinkel te lezen. Dit bestand wordt geopend in PDF.

 

Heb je andere vragen?

Vul dan het formulier hieronder in en wij nemen contact met u op!

010-4723200

Bereikbaar van 08:30 tot 17:30

Adres Mandenmakerstraat 76, 3194 DG, Hoogvliet Rotterdam Email Info@vloerenwinkel.nl