We zijn geopend van: 8:30 tot 17:30
Tapijt

Waarom tapijt?

Tapijt
Als u graag een zachte en warme ondergrond voor uw voeten wilt, is tapijt een uitstekende keuze. Naast dat tapijt fijn en zacht aanvoelt, geeft het ook een gevoel van sfeer en luxe. De Vloerenwinkel heeft een ruime collectie met verschillende kleuren, stijlen en dessins. Tapijt kan op veel verschillende manier worden toegepast. Het is mogelijk om de trap te laten stofferen met tapijt maar ook bijvoorbeeld uw slaapkamer. Buiten dat tapijt heerlijk zacht aanvoelt, werkt het ook nog eens isolerend en geluidsdempend. Benieuwd naar alle mogelijkheden? Kom vrijblijvend langs en ontdek welke vloerbedekking het beste bij u past.

Trapbekleding

Al jarenlang is tapijt als trapbekleding ontzettend populair. De mogelijkheden zijn hierbij ook eindeloos. Zo heb je bijvoorbeeld al verschillende soorten tapijten: laagpolig, hoogpolig. Ook zijn er weer verschillende structuren: bouclé (lussentapijt), open pool (velours) en frisétapijt. Wij begrijpen dat het lastig kiezen is. Daarom nodigen wij u graag uit in onze showroom om u alles over tapijt te vertellen.

Tapijttegels

Tapijttegels zijn vooral voor commercieel gebruik uiterst geschikt. Dit komt doordat het tapijt in tegelvorm gelegd word, wanneer er bijvoorbeeld vlekken ontstaan kunnen deze eenvoudig vervangen worden.

Vragen?

Heeft u vragen over tapijt, trapbekleding of tapijttegels? Neem dan gerust contact met ons op zodat wij u kunnen voorzien van een vrijblijvend advies.

Inspiratie

Tips en tricks

Voor- en nadelen
van tapijt

De keuze voor tapijt wordt vaak gemaakt vanwege het comfort dat het met zich mee brengt. Wij begrijpen dat het fijn is dat wanneer u uit bed stapt op een zachte, warme ondergrond stapt 😉

Dit is geheel afhankelijk van wat voor soort, merk of stof u kiest. Op het gebied van trapbekleding is tapijt een veelgekozen optie. Dit komt door de uitstekende prijs- kwaliteitsverhouding.

Tapijt, of vloerbedekking is zeer slijtvast. Natuurlijk is ook hier het soort tapijt afhankelijk van de slijtvastheid. Wist u dat een ondervloer (ondertapijt) onder uw tapijt zorgt voor langere levensduur?

Eigenlijk is er te veel keuze, elke kleur of motief is tegenwoordig wel leverbaar. Daarnaast is er ook nog de keuze in de dikte van het tapijt: laagpolig, hoogpolig etc. Onze vloerspecialisten vertellen u graag over alle mogelijkheden.

Waar moet ik op letten?

Tapijt wordt vaak op rollen van 4 of 5 meter geleverd. Wanneer de ruimte breder en langer is dan deze afmeting dan kan het zijn dat er naad in het tapijt komt. Maar wees gerust, onze vloerenleggers zorgen ervoor dat u deze niet zult vinden 😉

De vleug is de richting van het garen. Dit is dus de manier waarop u het tapijt ziet en hoe het kleurt. Tapijt komt het beste tot zijn recht wanneer u in de ‘vleug’ kijkt en wanneer de vleug in alle ruimtes hetzelfde ligt.

Wist u dat niet alle soorten tapijt geschikt zijn voor trapbekleding. Dit komt door de elasticiteit van het product Onze vloerspecialisten vertellen u hier graag alles over.

Er is veel keuze in het aantal stoffen en de dikte van de stof. Laagpolig is gladder en strakker, Hoogpolig ziet er knusser en uit en is comfortabeler. Echter blijft een laagpolig tapijt langer mooi. Na verloop van tijd worden de garen van een hoogpolig tapijt plat.

Onderhoud van uw van tapijt

Tapijt is minder vergevingsgezind als het gaat om vlekken, voorkomen is ook hier beter dan genezen. Tip: wanneer u tapijt in uw woonkamer/ gang neemt, kies dan voor een goede schoon/ droogloopmat.

Wanneer u een vlek in uw tapijt heeft adviseren wij altijd om eerst een natuurlijk product te gebruiken voor het schoonmaken (het liefst met alleen lauw/warm water). Werkt dit niet? Op de Vloerenwinkel hebben wij een aantal producten die er wellicht toch voor kunnen zorgen dat de vlek weggaat.

Stofzuigen is de beste manier om uw tapijt ‘schoon’ te houden. Daarnaast zorgt dit er voor dat het garen weer omhoog wordt ‘gezogen’ zodat het er weer mooi uit gaat zien!

Wilt u uw hele tapijtvloer een opfrisbeurt geven? Een stoomreiniger i.c.m. een goede tapijtreiniger is dit goed mogelijk. Mocht u hier vragen over hebben adviseren wij u graag.

Bekijk gerust de gehele collectie in de showroom!

U kunt zonder afspraak langskomen. Wilt u advies op maat? Maak voor de zekerheid een afspraak met één van onze medewerkers.

Download onze brochure


Prijsopgave opvragen

Hulp nodig? Vraag het onze adviseur!
Bel: 010-4723200