Visgraatvloeren

Tegenwoordig zijn visgraatvloeren enorm populair. Waarom zou je de keuze maken voor een visgraatvloer? Hieronder leggen wij je uit waarom een visgraatvloer de juiste keuze is in jouw interieur.

Waarom een visgraatvloer?

Al decennia lang worden er visgraatvloeren geplaatst. Denk maar eens aan oude klassieke huizen uit de 18e of 19e eeuw. Maar waarom zijn visgraatvloeren nu opeens zou populair? 

  • Dit heeft te maken omdat zowel de houtlook als het patroon veel sfeer toevoegen aan je woning. Op een subtiele manier zorgt een visgraatvloer er voor dat de woning sprekend wordt. Er komt dus een nadruk te liggen op je vloer én niet perse op je meubelen. 

 

  • Natuurlijk kunnen we niet ontkennen dat deze vloeren enorm vaak te zien zijn in woonprogramma’s en mooie plaatjes van Pinterest of Funda. De Vloerenwinkel levert al decennialang prachtige vloeren. Het grootste gedeelte van deze vloeren zijn rechte planken geweest. Maar ook is visgraat altijd een keuze geweest van veel mensen. Daarom begrijpen wij wel waarom de visgraatvloeren nu zo populair zijn. Het straalt sfeer, klasse en kwaliteit uit.

 

  • Een andere reden waarom visgraatvloeren zo populair zijn is vanwege nieuwe productsoorten. Vroeger was het alleen mogelijk om een houten parket visgraatvloer te kiezen. Met de komst van PVC en de doorontwikkeling naar visgraatpatroon, is het mogelijk om dit type vloer te kiezen. Ook laminaat heeft inmiddels een doorontwikkeling gemaakt naar visgraatvloeren. Welke van de 3 de beste keuze is leggen we hieronder uit.

Inspiratie

Hout visgraat, PVC visgraat of laminaat visgraat?

Elk product heeft zijn voor- en nadelen. Bij de Vloerenwinkel.nl vindt u een uitgebreide keuze aan visgraatvloeren van zowel hout, pvc als laminaat. Welk soort het beste bij u past ligt aan een tal van factoren zoals; type huis, soort ondergrond , of wel of geen vloerverwarming heeft, etc etc. In het kort zetten wij een aantal voor- en nadelen op een rijtje.

Houten visgraat parket

Voordelen

Unieke vloer, karakteristiek, tijdloos, kan geschuurd worden, klasse en kwaliteit

Nadelen

 Iets meer onderhoud, ietwat vlekgevoelig.

PVC visgraat

Voordelen

Geluiddempend, ideaal voor vloerverwarming, watervast

Nadelen

Vloer moet 100% vlak zijn, ietwat krasgevoelig, herhalende planken.

Laminaat visgraat:

Voordelen

 Prijs/kwaliteit, geen onderhoud, geschikt voor vloerverwarming

Nadelen

 Niet geschikt tegen vocht,  herhalende planken, weinig merken hebben kwalitatieve visgraatvloeren.

Waar moet u op letten tijdens het plaatsen van een visgraatvloer?

Het plaatsen van een visgraatvloer kan een ingewikkelde klus zijn om zelf te doen. Zo zijn er tal van factoren die er voor kunnen zorgen dat het geen mooi eindresultaat wordt. Allereerst is het heel erg belangrijk dat de dekvloer vlak/ strak en droog is. 

De regel is eigenlijk dat er op een waterpas van 200cm maximaal 2mm hoogteverschil mag zijn. Wanneer er meer hoogteverschil is dan dit is het mogelijk dat de vloer naden krijgt. 

De vloerenleggers van de Vloerenwinkel doen voorafgaand altijd een inspectie om deze factoren te controleren. Een perfect resultaat begint immers bij een goede basis. Wanneer u kiest voor de professionele legservice van de Vloerenwinkel zorgen wij er voor dat u alleen het allerbeste eindresultaat krijgt.

Meer informatie over visgraatvloeren

Bent u benieuwd geworden naar alle mogelijkheden rondom een visgraatvloer? Bij de Vloerenwinkel nemen wij graag alle tijd om het je uit te leggen. Voorafgaand kunt u alvast een kijkje nemen op onze website. Wanneer u een mooie vloer heeft gezien kunt u in een paar eenvoudige stappen een vrijblijvende offerte aanvragen.

Naast wat er in bovenstaande is gezegd zijn er nog veel meer factoren die mee spelen in de juiste keuze van de vloer. Of dit nou een visgraat vloer is of niet. Wij hebben decennia lang ervaring met alle type vloeren en nemen uw graag mee in onze visie over het juiste product. De Vloerenwinkel streeft er naar om u altijd een eerlijk advies te geven. Wij zijn een bedrijf waar hard wordt gewerkt. Doordat de specialisten van de Vloerenwinkel ook praktijkkennis hebben kunnen ze u altijd het beste advies geven.